Vo Fiľakove sa plánuje etablovať nový investor
Mohol by vytvoriť okolo 150 pracovných miest.

11.03.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: B.Caban

Približne 150 pracovných miest plánuje vytvoriť v meste Fiľakovo na juhu okresu Lučenec spoločnosť ForPack, ktorá sa chce etablovať v priestoroch tamojšieho priemyselného parku. O príchode investora informoval primátor Attila Agócs na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Dá sa povedať, že už je oficiálne, že spoločnosť ForPack, ktorá odkúpila areál bývalého Estap-u v našej priemyselnej zóne, začína v malom s výrobou od apríla. Máme potvrdené, že v nasledujúcich rokoch by tam chceli zamestnať dokopy 150 ľudí, čo je veľmi pozitívna správa pre nás aj pre celý mikroregión,“ uviedol primátor s tým, že zatiaľ je všetko potvrdené a konatelia už boli v meste jednať o investícii.

Spoločnosť ForPack aktuálne sídli v priemyselnom parku v Lučenci, odkiaľ sa chce do Fiľakova presťahovať. Je výrobcom papierových voštinových panelov, ktoré sa využívajú okrem iného ako obalový materiál.

Priemyselný park vo Fiľakove je najväčším v širšom regióne. Pôsobí v ňom niekoľko spoločností, ktoré spolu zamestnávajú približne 2000 ľudí.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

10. mája - 100. výročie založenia DPO Veľký Krtíš

Oslavy založenia okresnej hasičskej organizácie

11. mája - Morovnianska podkova

furmanské preteky Handlová

11. mája - Detské krojové slávnosti

Borský Svätý Jur