Počas bowlingového turnaja PSK vyzbierali 10.000 eur
Peniaze majú pomôcť rodinám v núdzi.

26.02.2019 | Prešovský kraj | Autor: M.Zdražilová

Na benefičnom bowlingovom turnaji, ktorý organizoval Prešovský samosprávny kraj (PSK), sa zúčastnilo spolu 24 tímov. Výťažok z podujatia pomôže rodinám v zlej životnej situácii. Informovala o tom Lea Heilová z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu PSK.

Ten usporiadal benefičný turnaj o putovný pohár predsedu PSK po 12. raz, a to v pondelok (25. 2.). "Podujatie podporili mnohé významné osobnosti z celého kraja. Sily si zmerali podnikatelia, novinári, poslanci i samotný predseda kraja. Dohromady sa podarilo vyzbierať 10.000 eur," uviedla Heilová. Výťažok z turnaja venovali Nadácii PSK pre podporu rodiny, ktorá sumu prerozdelí jednotlivcom a rodinám v núdzi.

Podľa predsedu PSK Milana Majerského je mnoho rodín, ktoré sa ocitnú v slepej uličke, pretože sa nevedia dovolať pomoci ani na úradoch, ani v poisťovni. "Nedokážu sami zvládnuť situáciu, ktorá sa im prihodila, a preto sa často obracajú na samosprávu. Nadácia PSK pre podporu rodiny je vynikajúcim nástrojom na to, ako pomôcť týmto ľuďom aspoň čiastočne zmierniť ich momentálny nepriaznivý stav," vysvetlil.

Finančnú pomoc môžu podľa Heilovej dostať rodiny s hendikepovanými deťmi na preplácanie nákladov spojených s rehabilitáciou alebo na pomôcky či liečbu, ktoré nevie garantovať štát, respektíve verejné alebo súkromné poisťovne.

"Prostriedky môžu získať aj jednotlivci alebo rodiny, ktorých postihla náhla životná udalosť, teda živelná pohroma, požiar, choroba, pracovný či iný úraz, na základe čoho došlo k ich výraznému zhoršeniu sociálnej situácie a sami si bez cudzej pomoci nedokážu pomôcť. Finančný príspevok je určený aj pre jednotlivcov a rodiny, kde má živiteľ zmenšenú pracovnú schopnosť alebo je fyzicky či psychicky hendikepovaný," priblížila.

Nadácia PSK pre podporu rodiny bola schválená krajským parlamentom vlani na decembrovom zastupiteľstve. Zakladateľom nadácie je PSK.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol