Na obnovu kulturáku a revitalizáciu zelene v Poltári majú 2,5 milióna eur
Samospráva získala peniaze aj na modernizáciu základnej školy.

26.02.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

 Obnova kultúrneho domu a tiež revitalizácia vnútrobloku sklárskeho sídliska by mali byť najväčšími investíciami mestskej samosprávy v Poltári v tomto a budúcom roku. Na oba projekty získalo mesto nenávratný finančný príspevok z eurofondov, dohromady zhruba 2,5 milióna eur.

"Na zníženie energetickej náročnosti kultúrneho domu predstavujú celkové oprávnené výdavky takmer 1,94 milióna eur a na revitalizáciu vnútrobloku sklárskeho sídliska viac ako 557.640 eur," povedala TASR primátorka Poltára Dagmar Brisudová.

Na kultúrnom dome, ktorý má viac ako polstoročia, sa majú zatepliť obvodový plášť a strecha, vymeniť sa majú okná a dvere, zrekonštruovať a zmodernizovať systém vykurovania a ohrevu teplej vody a zrekonštruovať tiež osvetlenie. Podľa primátorky sa práce začnú potom, ako sa ukončí opakované verejné obstarávanie na dodávateľa stavby.

Cieľom projektu revitalizácie sklárskeho sídliska v Poltári je zlepšenie environmentálnych aspektov prostredníctvom budovania prvkov zelenej infraštruktúry. Na túto stavbu sa uskutočňuje v súčasnosti verejné obstarávanie.

K menším, no nemenej dôležitým projektom, na ktoré získalo mesto z eurofondov takmer 140.379 eur, patrí aj nákup 826 kusov kompostovacích kontajnerov. Cieľom projektu je zvýšenie miery zhodnocovania odpadov so zameraním na ich prípravu na opätovné použitie a recykláciu. Kompostovacie zariadenia by mali domácnosti v meste dostať v apríli 2019.

Mesto získalo z fondov EÚ tiež takmer 182.870 eur na revitalizáciu odborných učební na Základnej škole Slobody 2. Nenávratný finančný príspevok sa použije na celkovú modernizáciu biologickej a chemickej, fyzikálnej a tiež polytechnickej učebne.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol