Počas prázdnin oživí prehliadku múzea v Kremnici séria tvorivých aktivít 
Pripravené sú aj zábavné hry pre najmenších.

19.02.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Vodnáková

Návštevu expozícií Múzea mincí a medailí v Kremnici oživí počas troch prázdninových týždňov séria tvorivých aktivít. 

"V expozícii Líce a rub peňazí sa návštevníci môžu zoznámiť s historickými listinami a dobovým písmom a dokonca si sami môžu vyskúšať dávny spôsob písania brkom. Zároveň môžu využiť svoju kreativitu pri tvorbe vlastného návrhu mince," priblížila Miriam Kostrianová, odborná referentka propagácie múzea. 

Na mestskom hrade si môžu návštevníci vytvoriť odznak s motívom podľa svojej fantázie alebo sa zahrať s farbami pri jarných maľovankách, pohľadniciach, záložkách do kníh a veľkonočných origami. 

"Svoju tvorivosť môžu tiež rozvíjať návštevníci výstavy Pôvab kameninových záhrad, ktorí sa zapoja do tvorivej dielne pod názvom kreatívne kvety. Vyskúšať si môžu napríklad vytváranie kvetinových dekorov na hrnčeky a tanieriky či skladanie servítok," podotkla Kostrianová. 

Okrem toho tam na návštevníkov čaká "hravý pokrovec" so zábavnými interaktívnymi hrami pre najmenších. V galérii múzea práve prebieha výstava Cesta kremnickej čipky, kde si návštevníci môžu vyskúšať hru s niťou a vytvorenie frotáže čipiek.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice