Mestský bábkarský súbor v D. Strede oslavuje 15. výročie vzniku
TASR ponúka správu aj v maďarskom jazyku.

30.01.2019 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Bábkarský súbor Mestského kultúrneho strediska - Gézengúzok z Dunajskej Stredy zložený zo škôlkarov a žiakov prvého stupňa oslavuje v týchto dňoch 15. výročie svojho založenia. Momentálne nacvičuje hru, ktorú by chceli deti predviesť na tohtoročnej súťaži s názvom Podunajská jar.

Ako uviedla zakladateľka súboru Marta Jefferies Makki, súbor má od svojho počiatku úspech a prevažne lokálny charakter. Každý piatok popoludní sa stretávajú s deťmi a nacvičujú s bábkami, pričom ku každej bábke sa podľa nej viaže nejaká spomienka.

Súbor pravidelne vystupuje na bábkarských festivaloch doma i v zahraničí. Viackrát sa zúčastnil už aj spomínanej súťaže Podunajská jar, pričom na nej dvakrát získal zlato.

Text správy v maďarskom jazyku

A Dunaszerdahelyi (Dunajská Streda) Városi Művelődési Központ mellett működő Gézengúzok Bábcsoport, amelynek tagjai óvodások és alsó tagozatos tanulók, a napokban ünnepli alapítása 15. évfordulóját. Jelenleg egy olyan bábjáték próbái folynak, melyet a gyerekek az idei Duna Menti Tavaszon terveznek bemutatni.

Az alapító, Jefferies Makki Márta elmondta: a helyi jellegű bábcsoport a kezdetektől sikeresnek mondható. A gyerekek péntek délutánonként találkoznak, hogy gyakorolják a bábozást. Hozzátette: minden bábhoz kötődik valamilyen emlék.

A Gézengúzok Bábcsoport rendszeresen fellép hazai és külföldi bábfesztiválokon. Az említett Duna Menti Tavasz versenyen is többször részt vettek már, kétszer az aranyat is elhozták.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava