Na Bojnickom zámku ožije starý príbeh
Múzeum hľadá hercov na jeho stvárnenie. 

28.01.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

V priestoroch Bojnického zámku ožije v máji tohto roka starý romantický príbeh. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice preto hľadá hercov na jeho stvárnenie, informovala vedúca oddelenia múzejnej komunikácie, marketingu a služieb návštevníkom Petra Gordíková. 

"Prvý ročník Festivalu zámockých príbehov s názvom Romantický sen priblíži návštevníkom život grófa Jána Františka Pálffyho, odkryje jeho túžby a vízie. Zároveň odhalí aj pohnútky, ktoré motivovali grófa k rozsiahlej a dlhotrvajúcej prestavbe Bojnického zámku," opísala Gordíková.

Múzeum v spolupráci s režisérom podujatia preto hľadá herecké talenty na stvárnenie jednotlivých postáv. Konkurz sa uskutoční v sobotu 2. februára o 9.30 h v priestore Záhradného domu múzea. "Kandidáti na jednotlivé postavy by mali mať minimálne 16 rokov a ukončenú deväťročnú školskú dochádzku. Uchádzači si na konkurz pripravia dialóg alebo monológ podľa vlastného výberu," dodala Gordíková. 

Festival zámockých príbehov bude môcť verejnosť na Bojnickom zámku navštíviť v termínoch - od 8. do 12. mája a od 16. do 19. mája. 
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol