Nitrania budú mať tento rok 5 jarmokov
Obyvatelia a návštevníci Nitry majú v obľube jarmočnú atmosféru.

16.02.2018 | Nitriansky kraj | Autor: Ján Lašák

Rôzne gastronomické pochúťky či ponuka ľudových remeselníkov a umelcov na tradičných jarmokoch sa v Nitre stále tešia veľkej popularite. V tomto roku ich mesto organizuje celkovo päť.

Po prvý raz si Nitrania mohli užiť jarmočnú atmosféru aj s tradičnou zabíjačkou 10. februára počas fašiangov. Najbližší jarmok sa bude konať počas slávností Nitra, milá Nitra na pešej zóne. "Bude trvať od 4. do 6. júla a je určený len pre remeselníkov, ktorí predvádzajú remeslá v tradičných podobách," informovala radnica.

Chrenovské stánky sa budú už tradične konať počas medzinárodnej výstavy Agrokomplex, priamo v areáli výstaviska od 16. do 19. augusta. Čoraz obľúbenejší Klokočinský jarmok organizuje mesto tento rok v termíne od 24. do 26. augusta.

"Je to klasické podujatie so všetkým, čo k jarmoku patrí, teda s predajcami rozličného tovaru, s občerstvením, burčiakom a chýbať nebudú ani kolotoče," uviedli organizátori.

V tomto roku plánuje radnica 2. septembra usporiadať aj oslavy 770. výročia udelenia kráľovských výsad mestu Nitra. V rámci nich bude organizovať aj jarmok, ktorý je určený výlučne remeselníkom. Posledným tohtoročným tradičným jarmočným podujatím budú Vianočné trhy, ktoré potrvajú 1. do 23. decembra. 
 

autor: TASR

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava