Silvestrovský týždeň otvára Krojovka v Mýte pod Ďumbierom 
Oslavy príchodu nového roka na Horehroní.

26.12.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Krojovka na svahu 26. decembra v Ski centre Mýto pod Ďumbierom štartuje silvestrovský týždeň na Horehroní. Ako informovali zástupcovia OOCR Región Horehronie, počas tohto týždňa toho návštevníci regiónu zažijú ešte oveľa viac, ako napríklad remeselné trhy, tradičné jedlá, maskoty a lyžovačku spojenú s množstvom zábavy.

Krojovka na svahu ponúka horehronské dievčatá na módnej prehliadke v tradičných krojoch, dobrú muziku, Muránske buchty, ľadové medvede na svahu a zábavu s maskotmi či súťaže pre malých aj veľkých. Ski centrum Mýto si ale podľa OOCR Región Horehronie pripravilo pre návštevníkov oveľa viac noviniek. Komfort lyžiarov zlepší nový nástupný pás a taktiež nový systém zasnežovania a rozšírenie zjazdoviek.   

Novo pokrstený amfiteáter v Bystrej opäť zažiari a otvorí svoje brány 28. decembra pre prvé tradičné Horehronské remeselné trhy, kde si návštevníci budú môcť prezrieť a kúpiť výrobky od remeselníkov z regiónu. Vianočnú atmosféru doplní aj sprievodný program. „Pripravený je aj bohatý hudobno-tanečný program. Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenia FS Kýčera, DSF Malá Kýčera, Ľudová hudba Nátura, vystúpenie Martina Vetráka a ďalšie. Bodku za remeselnými trhmi spraví veľkolepý ohňostroj,“ uviedol starosta obce Bystrá Marian Alberty.

V sobotu 29. decembra bude horúco v areáli lyžiarskeho strediska Ski Resort Tále. Happy Ski Day prinesie zábavu pre malých i veľkých. V tento deň bude o zábavu postarané aj v obci Lom nad Rimavicou a to podujatím Pastierske hry Vianočné, 19. ročník podujatia ponúka svätú omšu vo farskom kostole, slávnostný sprievod dedinou či vystúpenie betlehemských skupín, ľudových hudieb, gajdošov a harmonikárov.

Počas zimnej sezóny bude pre lyžiarov, snowboardistov, bežkárov, skialpinistov či turistov k dispozícii opäť aj skibus zadarmo. „Skibus bude jazdiť podľa platného grafikonu denne počas zimných a jarných prázdnin a ďalej počas víkendov celú zimu. Spájať bude tri lyžiarske strediská (Jasná Nízke Tatry, Tále Ski Resort a Mýto Ski Centrum) s mestom Breznom, Bystrou, Mýtom pod Ďumbierom a bežeckými traťami z Pohanského na horskú Dedečkovu chatu či Čertovicu,“ uviedla výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice