Partnerstvo pre Horné Záhorie získa dotácie
Združenie pôsobí predovšetkým v okrese Skalica, z ktorého sú v združení tri mestá a 18 obcí.

14.02.2018 | Trnavský kraj | Autor: Ján Lašák

Občianske združenie Partnerstvo pre Horné Záhorie získalo štatút miestnej akčnej skupiny (MAS). Vďaka tomu príde do regiónu 1.485.000 eur, ktoré združenie získalo z  Programu rozvoja vidieka (PRV) SR a z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), informovala manažérka MAS Dagmar Michaličková.

Združenie pôsobí predovšetkým v okrese Skalica, z ktorého sú v združení tri mestá a 18 obcí. Okrem nich sú členmi obec Smolinské z okresu Senica, desať členov z podnikateľského a 14 z občianskeho sektora. „Ide o aktívnych podnikateľov z oblasti služieb a výroby a občianske združenia z oblasti vidieckeho cestovného ruchu, kultúry a športu," doplnila manažérka.

V súčasnosti združenie zatiaľ nemá vyhlásené žiadne výzvy. „Zatiaľ nemáme schválené čiastočné žiadosti z PRV a IROP a výberové kritéria pre výber projektov. Systém riadenia je značne komplikovaný a procesne náročný," ozrejmila Michaličková.

MAS Horné Záhorie už výzvy o dotácie predložilo na odborné hodnotenie. „Čakáme, kedy bude ukončené a príde k podpisu zmluvy o nenávratnom finančnom príspevku," spresnila manažérka.

Prvá výzva bude z opatrenia Investície do vytvárania, zlepšovania alebo rozširovania všetkých druhov infraštruktúr malých rozmerov. Oprávnení prijímatelia budú obce alebo združenia obcí s právnou subjektivitou.

autor: TASR
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice