Miestne cintoríny vo Vysokých Tatrách sú na sviatky pripravené 
Mestskí policajti budú častejšie dohliadať na poriadok a organizáciu.

30.10.2018 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Blížiace sa sviatky prinesú opäť zvýšený nápor na tatranské cintoríny, mesto spravuje miesta posledného odpočinku v Starom Smokovci a Tatranskej Lomnici. Počas najbližších dní bude vo zvýšenej miere pôsobiť aj tatranská mestská polícia.

„Tá venuje pozornosť pietnym miestam ešte skôr ako pred samotnými sviatkami. Mapujeme situáciu priamo na cintorínoch, zisťujeme stav poriadku a prípadné nedostatky odstraňujeme v spolupráci s mestskými organizáciami,“ uviedol primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš. 

Dodal, že počas najbližších dní budú mestskí policajti častejšie dohliadať na poriadok a organizáciu pri oboch tatranských cintorínoch. „Počas sviatkov svojou prítomnosťou budeme preventívne pôsobiť, aby nedochádzalo k rôznym krádežiam nielen z hrobových miest,“ ubezpečil náčelník Mestskej polície vo Vysokých Tatrách Miroslav Kolodzej.

V tejto súvislosti na základe skúseností zároveň upozornil majiteľov motorových vozidiel, aby parkovali v blízkosti cintorínov iba na miestach na to určených a aby v aute nenechávali cenné veci na viditeľných miestach. Náčelník dodal, že počas sviatkov sa treba pripraviť na zvýšený pohyb na cestách a plné parkoviská.

Pod tatranskými končiarmi nebude platiť zvláštny režim, keďže o pietne miesta je postarané kontinuálne v priebehu celého roka. Cintoríny sú prístupné stále, je na nich inštalované aj osvetlenie. 

Mesto v súvislosti s častými návštevami medveďov na cintorínoch v letných mesiacoch vybudovalo v Starom Smokovci i v Tatranskej Lomnici oplotenie pod elektrickým napätím. Podľa radnice to prinieslo svoje ovocie. „Po inštalácii oplôtok sa situácia výrazne zmenila. Nezaznamenali sme na cintorínoch žiadne návštevy medveďov, nedošlo k žiadnemu poškodeniu hrobov a ich príslušenstva,“ uzavrel tatranský primátor.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol