Trnava privíta workshop Slovensko na ceste k Smart Cities na bicykli 
Podujatie odštartujú cyklistickou prehliadkou mesta.

04.10.2018 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Workshop Slovensko na ceste k Smart Cities na bicykli za účasti veľvyslanca Holandského kráľovstva na Slovensku Henka Cora van der Kwasta bude vo štvrtok 4. októbra hostiť Trnava. Súčasťou podujatia bude aj sadenie cibuliek tulipánu odrody Slovensko. TASR informovala Elena Ursínyová z úseku komunikácie a marketingu Kancelárie primátora Trnavy.

Podujatie odštartuje o 9.00 h na trnavskej radnici cyklistickou prehliadkou mesta Trnavy, na ktorej bude sprevádzať účastníkov workshopu primátor Peter Bročka. Z radnice sa účastníci podujatia presunú k záhonu vedľa Kostola sv. Jakuba, kde holandský veľvyslanec a primátor Trnavy zasadia tulipány.

"Tisíc cibuliek unikátnej odrody tulipánu s názvom Slovensko vyšľachtenej práve pre tento účel venovalo našim občanom Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva pri príležitosti oslavy 25. výročia vzniku Slovenskej republiky," uviedla Ursínyová. Ako ďalej doplnila, záhon rovnakých tulipánov pokrstil v apríli v Bratislave aj prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

Cykloprehliadka mesta sa skončí približne o 10.00 h na nádvorí radnice. Organizátorom workshopu je Smart Cities klub v spolupráci s Veľvyslanectvom Holandského kráľovstva na Slovensku, mestom Trnava a ďalšími partnermi.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice