Ilustračné foto. Archív TASR.
Levoča 29. mája (TASR) - V levočskej nemocnici nedávno uviedli do prevádzky zrekonštruovanú jedáleň. Riaditeľ nemocnice František Lešundák informoval, že pôvodne plánovali len čiastočnú úpravu priestorov, napokon však pristúpili ku komplexnej modernizácii. Vďaka tomu sa zvýši komfort pre zamestnancov a jedáleň získa nové možnosti využitia.
Riaditeľ uviedol, že moderné priestory spĺňajú najvyššie technické a hygienické štandardy. „Vďaka modernizácii vznikol multifunkčný priestor. Jedáleň prešla kompletnou obnovou - rekonštruovali sa podlahy, stropy, obklady, osvetlenie aj vzduchotechnika,“ priblížil Lešundák.
V najbližšej dobe pribudnú v jedálni aj nové služby, ako zeleninový pult, desiatové polievky či bufetová zóna, ktoré rozširujú ponuku jedál. Modernizovaný priestor už neslúži len ako miesto na obedové prestávky pre zamestnancov, ale vďaka novému technickému vybaveniu ponúka aj zázemie pre pracovné stretnutia a podujatia menšieho rozsahu.
Kuchyňa je súčasťou širšieho stravovacieho systému, ktorý zabezpečuje prípravu jedál pre pacientov a zamestnancov nemocníc v Levoči, Kežmarku a Krompachoch. Po kompletnej obnove priestorov a technológii už v súčasnosti funguje v plnej prevádzke a denne pripravuje takmer 1000 porcií jedál.