Veľtrh Gaudeamus poskytne študentom komplexné informácie o štúdiu 
Nitrianske výstavisko privíta zástupcov slovenských i zahraničných univerzít.

24.09.2018 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Poskytnúť študentom stredných škôl komplexné informácie, poradenstvo a podporu pri voľbe pomaturitného štúdia je cieľom šiesteho ročníka európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2018. Veľtrh sa uskutoční 26. a 27. septembra na nitrianskom výstavisku Agrokomplex. Návštevníkom ponúkne 270 zastúpených univerzít, vysokých škôl, fakúlt a iných vzdelávacích inštitúcií. Študenti si budú môcť vybrať z vyše 5000 študijných programov, informoval manažér veľtrhu Pavel Mikula. 

Na veľtrhu Gaudeamus budú zastúpené okrem slovenských vzdelávacích inštitúcií aj univerzity a vysoké školy zo zahraničia, predovšetkým z Českej republiky, Veľkej Británie, Dánska, Holandska, Kanady, Fínska, Nemecka, zo Singapuru a Švajčiarska. Študenti budú môcť využiť služby Centra kariérového poradenstva, pripravené sú workshopy i možnosť konzultácie priamo s kariérnymi poradcami. Pre študentov zaujímajúcich sa o štúdium v zahraničí bude k dispozícii Poradenské centrum pre vysokoškolské štúdium vo Veľkej Británii. Poradenské centrum študentom pomôže s celým procesom od výberu vhodnej školy cez splnenie podmienok prijímacieho konania až po organizáciu cesty a ubytovanie. 

Najvýznamnejším sprievodným programom budú prednášky vystavujúcich škôl. Témou prednášok budú podmienky prijímacieho konania a štúdia v školskom roku 2018/2019 aj informácie zo zákulisia štúdia priamo od študentov a absolventov vysokých škôl. Nerozhodným študentom pomôže Testovacie centrum a Poradenský servis. Pre odborných návštevníkov je v tomto roku pripravený nový sprievodný program s názvom Pedagogické centrum.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava