Tradičný jarmok v Krompachoch prináša trhy a ukážky tradícií
Poduajtie slávnostne otvoria v piatok 21. septembra.

20.09.2018 | Košický kraj | Autor: A.Hudecová

Návštevníci 27. ročníka Krompašského jarmoku, ktorý sa začína vo štvrtok, sa môžu tešiť na trhy, kultúru i ďalšie sprievodné podujatia. „Tradičná trojdňová slávnosť v rámci osláv Dní mesta potrvá do nedele 23. septembra,“ informovala Lucia Ďorková z tamojšieho Mestského úradu.

Počas Krompašského jarmoku pripravili pre verejnosť v mestskom parku zaujímavú výstavu fotografií. Obyvatelia i návštevníci Krompách si budú môcť pozrieť historické a súčasné obrázky mesta Krompachy, pričom autorom aktuálnych snímok je Peter Grohoľ. „Návštevníkov okrem iného čakajú stánky s rozličným sortimentom, typickými jarmočnými pochúťkami a nebudú chýbať ani remeselné výrobky,“ upozornila Ďorková s tým, že neodmysliteľnou súčasťou Krompašského jarmoku je aj bohatý kultúrny program.

Tohtoročné slávnostné otvorenie Krompašského jarmoku sa bude v piatok 21. septembra niesť v duchu ľudových tradícií. V programe sa predstavia nielen domáci Krompašania. „Diváci sa môžu tešiť napr. aj na jedinečné vystúpenie Poddukelského umeleckého ľudového súboru, určite ich poteší aj predstavenie folklórneho súboru (FS) Heľpan, ktorý sa v Krompachoch predstaví prvýkrát. Nebudú chýbať ani Prešovskí heligonkári, či FS Svojina z Michaloviec. Hlavný denný piatkový program nám uzavrie domáca Ľudová hudba Hvizdošovci,“ doplnila Ďorková. Počas večera sa hostia môžu tešiť na vystúpenie slovenskej kapely Gladiator. Záver piatkového večera bude patriť mladým chlapcom zo skupiny Sám Sebou.

Organizátori ani tento rok nezabudli na najmenších návštevníkov Krompašského jarmoku. „Známy tanečník a choreograf Miguel spolu s tanečnou školou La Casa Del Ritmo a mažoretkami Cheeky Girls predvedie v sobotu 22. septembra zaujímavé choreografie a animácie s deťmi. Program pre najmenších si pripravili aj herci z Divadla Etudy, ktorí sa predstavia vo veselej show,“ ozrejmila Ďorková a dodala, že návštevníci sa môžu tešiť aj na vystúpenie Ľudovej hudby KuFer. Humor a dobrú náladu zase prinesie zábavná skupina Bravo a počas sobotného večera zaznejú aj nestarnúce hity kapely Team v podaní Team Revival Martin.

„Dni mesta ukončíme nedeľnou odpustovou slávnostnou svätou omšou v rímskokatolíckom kostole sv. Jána apoštola evanjelistu v Krompachoch,“ uzatvára Ďorková.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol