V centre Košíc ponúknu ukážky prvej pomoci aj meranie vitálnych funkcií

16.10.2024 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Košice 16. októbra (TASR) - Ukážky postupu prvej pomoci, možnosť vyskúšať si použitie defibrilátora, ale aj dať si zmerať vitálne funkcie ponúkne v historickom centre Košíc stredajší Deň záchrany života. Akcia potrvá od 9.00 do 15.00 h. Ako TASR informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Bujňáková, jednotlivé aktivity budú realizované v pristavenej električke Vario 833.

Workshop organizuje DPMK v spolupráci so Záchrannou službou Košice v rámci osvety a edukácie pri príležitosti Európskeho dňa záchrany života. "Zdravotnícki záchranári aktívne odprezentujú ukážky postupu prvej pomoci pri náhlom zastavení srdca. Návštevníci si môžu prezrieť a vyskúšať aj použitie defibrilátora, ktorý je umiestnený priamo v električke. Verejnosť sa dozvie veľa zaujímavého zo životov záchranárov a obrátiť sa môže aj na záchranárov - operátorov," uviedla Bujňáková.

Záchranárska električka bude pristavená na Hlavnej ulici pri budove Národného divadla Košice. Priamo v nej bude zdravotnícky personál pre všetkých záujemcov realizovať meranie krvného tlaku, pulzu, saturácie krvi aj hladiny glykémie.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

25. októbra - Otvorenie športového areálu Sokolské ihrisko

Kremnica

25. októbra - Tekvicový festival

Bratislava, Ružinov

26. – 27. októbra - Strašidlá na Smolenickom zámku

Smolenice, zámok