Žarnovica hľadá spoločnosť na vykonávanie zberu komunálneho odpadu

včera 07:34 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Žarnovica 15. októbra (TASR) - Mesto Žarnovica hľadá spoločnosť, ktorá bude na území mesta a v jeho mestských častiach počas nasledujúceho roka vykonávať zber komunálneho odpadu. Vyhlásenie verejného obstarávania na tieto služby odsúhlasili mestskí poslanci na septembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva.

"Dôvodom na vyhlásenie verejného obstarávania sú aktuálne platné legislatívne predpisy a zmeny v odpadovom hospodárstve, ktoré nás čakajú od roku 2025 - napríklad povinnosť mechanicko-biologickej úpravy odpadov," skonštatoval projektový manažér mesta Pavel Hudec. Výsledok bude tiež podľa jeho slov dôležitý pre prípravu na množstvový zber komunálneho odpadu, ktorý zvýhodní obyvateľov produkujúcich menšie množstvo zmesového komunálneho odpadu.

Ako sa uvádza v súťažných podkladoch, predpokladaná hodnota zákazky spolu je viac ako 275.000 eur bez DPH, pričom zákazka je rozdelená na tri časti. Týka sa nielen zmesového komunálneho odpadu, ale aj objemného odpadu, biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu zo záhrad a parkov, odpadu z domácností s obsahom nebezpečných látok a elektroodpadu či zberu kuchynského odpadu.

"Uchádzači budú môcť predložiť ponuku na jednu časť, dve časti alebo na všetky časti," uvádza mesto v podkladoch s tým, že termín uskutočnenia predmetu zákazky je od 1. januára 2025 do 31. decembra 2025. Záujemcovia o zákazku môže svoje ponuky zaslať do 28. októbra.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. – 19. októbra - 780 rokov Michaloviec

Hrdosť a história v srdci Zemplína, Michalovce

19. októbra - 145. výročie DHZ vo Valaskej

ukážky hasičskej techniky, odovzdávanie ocenení, Valaská

19. októbra - Medobranie: Poďakovanie za úrodu

Dolná Krupá, Medolandia