Partizánske: Mesto pokračuje v budovaní novej telocvične vo Veľkých Bieliciach

04.10.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: t

Ilustračné foto. Archív TASR.

Partizánske 4. októbra (TASR) - Samospráva Partizánskeho pokračuje vo výstavbe novej telocvične pri základnej škole (ZŠ) v mestskej časti Veľké Bielice. Stavbu dokončia na začiatku budúceho roka. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

"Dodávateľ v uplynulých dňoch montoval strešné panely na novostavbe, súčasne vykonával práce na zateplení fasády. Okná a vonkajšie dvere už boli namontované predom," opísal Božik.

Architektonicky novostavbu mesto navrhlo ako dva navzájom prepojené objekty. Dominantný objekt telocvične je prepojený s existujúcou budovou školy spojovacou chodbou v úrovni druhého nadzemného podlažia.

Na výstavbe športoviska sa podieľa viacero dodávateľov, celková cena za dielo predstavuje 1.195.736,27 eura. Investíciu financuje samospráva z dotácie z Fondu na podporu športu v objeme 837.160,03 eura a vlastných zdrojov.

Staré športovisko muselo mesto na základe rozhodnutia statika zavrieť ešte v júni 2021. Deti zatiaľ vozí do ZŠ Radovana Kaufmana, ktorá má vybudované športové centrum.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

25. októbra - Otvorenie športového areálu Sokolské ihrisko

Kremnica

25. októbra - Tekvicový festival

Bratislava, Ružinov

26. – 27. októbra - Strašidlá na Smolenickom zámku

Smolenice, zámok