Morské oko zaznamenalo počas leta nárast turistov aj cyklistov

včera 07:55 | Košický kraj | Autor: TASR

Michalovce 1. októbra (TASR) - Lokalitu Morské oko v prírodnej rezervácii Vihorlatský prales počas letnej turistickej sezóny 2024 navštívilo 24.901 turistov. V porovnaní s predchádzajúcou sezónou je to nárast o 0,7 percenta. Ako na svojej webovej stránke informuje správa Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Vihorlat, z celkového počtu návštevníkov bolo 23.622 peších a 1279 cyklistov.

Od polovice júna do polovice septembra sa počet peších turistov zvýšil o sedem, zatiaľ čo počet cyklistov vzrástol o 167, čo je nárast o 15,01 percenta.

"Celkovo maôžeme zhodnotiť, že letná sezóna 2024 v blízkosti jazera Morské oko zaznamenala z pohľadu návštevnosti pozitívny vývoj," uviedlo CHKO Vihorlat.Najrušnejším dňom sezóny bol 11. august, keď Morské oko navštívilo 1192 turistov, z čoho 1152 boli peší turisti a 40 cyklisti. Najviac cyklistov navštívilo lokalitu 10. augusta, a to 65.

"Pripomíname, že nejde o celkovú návštevnosť CHKO Vihorlat, ale len o návštevnosť na turistických chodníkoch v okolí jazera Morské oko, prichádzajúcich zo smeru od obce Remetské Hámre a od lokality Sninský kameň," dodali ochranári s tým, že počas vlaňajšej letnej turistickej sezóny prišlo k jazeru 24.727 turistov.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

5. októbra - Doplňujúce komunálne voľby

Uskutočnia sa v 43 samosprávach na Slovensku

5. októbra - Deň horskej záchrannej služby v Malinô Brdo

Ružomberok, Haliny

5. – 6. októbra - Dni mesta Detva

Detviansky jarmok Detva, Námestie SNP