Historická električka previezla v lete viac ako 11.000 cestujúcich

včera 07:50 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Trenčianska Teplá 1. októbra (TASR) - Historická električka, jazdiaca počas víkendov v letnej sezóne z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc, previezla v uplynulej sezóne viac ako 11.000 cestujúcich. Informoval o tom riaditeľ neziskovej organizácie Trenčianska elektrická železnica (TREŽ) Dušan Nosál.

"Projekt prináša svoje ovocie, postupne sa pravidelná prevádzka električky predĺžila z pôvodných dvoch kalendárnych mesiacov na štyri mesiace. Počas nich si mohli turisti a návštevníci kúpeľov užívať jazdy a využiť možnosť navštíviť dopravnú expozíciu depa električiek v Trenčianskej Teplej," uviedol Nosál.

Počas letnej víkendovej prevádzky na 5,5-kilometrovej trati električka najazdila 1920 kilometrov. Celkovo odjazdila 40 dní a odviezla 320 vlakov.

"Počas celej prevádzky sme jazdili v súprave dvoch vozňov a pokles cestujúcich nenastal ani v auguste, kedy boli vysoké teploty. Podľa štatistík sa počas letnej prevádzky predalo 11.125 lístkov, z toho bolo obyčajné cestovné 4822, zľavnených lístkov 4193, detských do šesť rokov 1658 a VIP lístkov 424," spresnil riaditeľ.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

5. októbra - Doplňujúce komunálne voľby

Uskutočnia sa v 43 samosprávach na Slovensku

5. októbra - Deň horskej záchrannej služby v Malinô Brdo

Ružomberok, Haliny

5. – 6. októbra - Dni mesta Detva

Detviansky jarmok Detva, Námestie SNP