Križovatka Hurbanovej a Štúrovej ulice v Dubnici nad Váhom bude bezpečnejšia

01.10.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto. Archív TASR.

Dubnica nad Váhom 1. októbra (TASR) - Križovatka ulíc Hurbanova a Štúrova v tesnej blízkosti Základnej školy (ZŠ) s Materskou školou (MŠ) Pavla Demitru v Dubnici nad Váhom bude bezpečnejšia. Radnica začala s jej rekonštrukciou za 22.500 eur. Informoval o tom dubnický hovorca Ľubomír Bobák.

Najväčším problémom pre bezpečnosť chodcov bola vysoká rýchlosť vozidiel prechádzajúcich týmto miestom. Rekonštrukciou mesto tento problém odstráni.

Podľa primátora Dubnice Petra Wolfa rekonštrukcia zahŕňa vybudovanie dvoch cestných ostrovčekov vo veľmi frekventovanej križovatke, ale aj nový debarierizovaný priechod pre chodcov s osvetlením a zábradlím vedúcim popri chodníku.

"Križovatka je súčasťou komunikácie v blízkosti priemyselného parku a školy. Vyťažená je teda nielen osobnou, ale aj hromadnou dopravou, čo v kombinácii s neohľaduplným štýlom jazdy niektorých motoristov môže znamenať bezpečnostné riziko. Z toho dôvodu sme pristúpili k jej rekonštrukcii," doplnil primátor.

Mesto podľa neho v tejto lokalite nedávno vybudovalo chodník, ktorý sa dočká bezpečnostného zábradlia. Jeho úlohou bude chodcov naviesť k osvetlenému priechodu pre chodcov v užšej časti komunikácie a zamedziť prechádzaniu vozovky na miestach, ktoré nie sú na to určené.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

25. októbra - Otvorenie športového areálu Sokolské ihrisko

Kremnica

25. októbra - Tekvicový festival

Bratislava, Ružinov

26. – 27. októbra - Strašidlá na Smolenickom zámku

Smolenice, zámok