Prievidza: Dvojica ulíc na sídlisku Píly bude mať po novom jednosmernú premávku

včera 07:47 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Prievidza 23. septembra (TASR) - Samospráva Prievidze pripravuje zmenu organizácie dopravy na komunikáciách dvojice ulíc na sídlisku Píly. Na Ulici F. Madvu a Ulici Š. Králika sa zmení obojsmerná premávka na jednosmernú, úpravu zrealizujú Technické služby mesta Prievidza počas októbra. Realizácia trvalého dopravného značenia vyjde mesto na približne 22.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Na jednosmernej časti Ulice F. Madvu samospráva dopravným značením cyklistom umožní obojsmernú premávku. Zároveň v tejto lokalite a okolí pristúpi k zavedeniu zóny s maximálne povolenou rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu," priblížil referent pre dopravu mestského úradu Ján Dolhý.

Hranice časti tejto zóny sú podľa neho vymedzené Riečnou ulicou, Bojnickou cestou, Ulicou B. Björnsona a Ulicou M. R. Štefánika, ďalšia časť zóny bude vymedzená Bojnickou cestou, Ulicou B. Björnsona a Ulicou F. Madvu.

Mesto k dopravným zmenám pristúpilo z dôvodu zvýšenia bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky. "Zavedením zmien reagujeme na požiadavky dotknutých obyvateľov mesta, ktorí dlhodobo upozorňovali na vznik častých dopravných kolízií," doplnil Dolhý.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

27. septembra - Spomienka na výročie výstavby zvonice

150. výročie kultúrno-historickej pamiatky Zvonička v Novej Bani.

27. septembra - Zemplínsky festival duchov a strašidiel

Michalovce, michalovský kaštieľ, areál

28. – 29. septembra - Dožinky na hrade Červený Kameň

Častá, hrad