Dočasné premostenie ponad Chvojnicu medzi Holíčom a Skalicou je stále uzavreté

pred 3 dňami | Trnavský kraj | Autor: O.Hercegh

Hraničný priechod Moravský Svätý Ján - Hohenau je kvôli zdvihnutej hladine rieky Morava uzavretý v sobotu 14. septembra 2024. FOTO TASR - Ondrej Hercegh.

Holíč 16. septembra (TASR) - Dočasné premostenie ponad rieku Chvojnica medzi Holíčom a Skalicou je stále neprejazdné. Linky regionálnej autobusovej dopravy medzi týmito dvomi mestami jazdia cez Vrádište a Prietržku. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) o tom informoval na sociálnej sieti.

"Prejazdnosť ciest na Záhorí sa veľmi pomaly zlepšuje, avšak stále sú niektoré úseky ťažko prejazdné alebo neprejazdné. Situácia sa však môže meniť, preto prosíme, rešpektujte dopravné značenia a buďte opatrní," upozornila krajská samospráva.

Cestári zo Správy a údržby ciest TTSK boli celú noc v pohotovosti. "Odstraňovali napadané stromy na cestách, blato a robili opatrenia, aby dosahy prívalov vody boli čo najmenšie," doplnil kraj.

Zopakoval, že až do odvolania je uzatvorený hraničný priechod Moravský Svätý Ján - Hohenau. "Cesta medzi Borským Mikulášom a Lakšárskou Novou Vsou je stále zaplavená, no prejazdná so zvýšenou opatrnosťou. Úsek je označený dopravným značením," doplnila krajská samospráva.

So zvýšenou opatrnosťou je prejazdný aj úsek cesty tretej triedy Borský Svätý Jur, časť Tomky - smer Studienka. Cez cestu preteká voda. Úsek je označený dopravným značením. "Ak musíte cestovať, zvýšte opatrnosť na cestách a ak je to možné, vyhnite sa vyššie uvedeným úsekom ciest," doplnil TTSK.