Víkendová púť na Kalvárii prinesie viaceré dopravné obmedzenia

14.08.2024 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Nitra 14. augusta (TASR) - Tisícky pútnikov sa stretnú počas najbližšieho víkendu na tradičnej púti k Matke Božej na nitrianskej Kalvárii. Uskutoční sa pri príležitosti sviatku Nanebovzatia Panny Márie, ku ktorému sa viažu hody v Nitre. S podujatím sú spojené viaceré dopravné obmedzenia, upozornilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

V sobotu 17. augusta sa na Kalvárii uskutoční svätá omša v slovenskom i maďarskom jazyku. Liturgické slávenia doplní večerný benefičný koncert Márie Podhradskej a mládežnícky program. V nedeľu 18. augusta sa ráno o piatej hodine začne krížová cesta na Kalváriu. Program vyvrcholí slávnostnou svätou omšou o 10.00 h, ktorú bude celebrovať nitriansky biskup Viliam Judák.

V okolí Kalvárie budú uzavreté príjazdové ulice Kalvárska, Misionárska, Pútnická a Mariánska dolina. Na potreby parkovania pútnikov a návštevníkov púte polícia odporúča využiť parkovacie miesta pod diaľničným mostom na Priemyselnej ulici, parkoviská pred mestským, okresným úradom a na priľahlých uliciach.

Vedenie Fakultnej nemocnice Nitra ponúklo parkovanie na verejnom parkovisku, vstup z Rázusovej ulice, a na ulici 8. mája. Na vybraných miestach budú parkovanie usmerňovať označení usporiadatelia.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

12. – 13. októbra - Bitka pri Lamači 1866

Rekonštrukcia historickej bitky Bratislava, Lamač

12. októbra - Jesenné putovanie po vinohradoch

Hlohovec

12. októbra - Gaštanové slávnosti na Modrom Kameni

Modrý Kameň, Lipové námestie