Mesto Zvolen pripravuje obnovu kruhovej križovatky na Ulici V. Paulinyho-Tótha

14.08.2024 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Zvolen 13. augusta (TASR) - Mesto Zvolen pripravuje obnovu kruhovej križovatky na Ulici Viliama Paulinyho-Tótha. Práce sa začnú v stredu (14. 8.) a od budúceho týždňa bude podľa samosprávy križovatka opäť prejazdná pre osobnú dopravu. TASR o tom informoval zvolenský hovorca Martin Svatuška.

Primátor Vladimír Maňka dodal, že pre najstarší kruhový objazd je oprava nevyhnutnosťou. "Vypadnuté sú dlažobné kocky na okraji, rozpadáva sa aj betónové vnútro," vysvetlil s tým, že hoci je dopravná situácia vo Zvolene v súčasnosti komplikovaná, najmenej áut je v uliciach počas letných školských prázdnin.

Vedúci odboru dopravy Pavel Brťka priblížil, že dlažobné kocky nahradia špeciálnym červeným betónom. Doplnil, že toto riešenie sa osvedčilo napríklad pri oprave priechodu pre chodcov a autobusového zálivu popred obchodný dom Centrum. "Keďže tento druh betónu potrebuje na vyzretie zhruba tri týždne, stredový kruh bude po celú dobu ohradený a z prejazdu bude vylúčená nákladná doprava," povedal.

Pre práce pocítia vodiči osobných áut obmedzenie počas niekoľkých dní, autobusy mestskej hromadnej dopravy budú jazdiť po obchádzkových trasách takmer mesiac. Pre cestujúcich to však podľa samosprávy nebudú výraznejšie komplikácie. Dve zastávky na ulici Jozefa Kozáčeka presunú o niekoľko metrov ďalej na Lihoveckého ulicu. Zastávku z Ulice V. P. Tótha dočasne presunú na neďaleký Bystrický rad. Pre tieto zmeny nebude možné počas uvedenej doby parkovanie v časti Lihoveckého ulice a Bystrického radu.

Vo Zvolene sú v súčasnosti dopravné obmedzenia aj pre výstavbu kruhovej križovatky v časti Rákoš. Vzniká na vjazde do mesta v smere zo Sliača, blízko bývalého nákupného strediska. Investorom je Banskobystrický samosprávny kraj.

Ďalšie sú na moste pod Pustým hradom. Práce odštartovala Národná diaľničná spoločnosť v máji. Súčasťou projektu je očistenie mosta až na nosnú konštrukciu, sanácia a výmena odvodňovacieho izolačného systému, osadenie nových ríms, vozovky, zábradlia i zvodidiel. Obnova potrvá niekoľko mesiacov.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

12. – 13. októbra - Bitka pri Lamači 1866

Rekonštrukcia historickej bitky Bratislava, Lamač

12. októbra - Jesenné putovanie po vinohradoch

Hlohovec

12. októbra - Gaštanové slávnosti na Modrom Kameni

Modrý Kameň, Lipové námestie