Partizánske pristúpilo k rekonštrukcii posledného úseku na Ulici gen. Svobodu

12.08.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

 Ilustračné foto. Archív TASR.

Partizánske 12. augusta (TASR) - Samospráva Partizánskeho pristúpila od pondelka k rekonštrukcii posledného úseku na Ulici gen. Svobodu. Investícia za takmer 70.000 eur si vyžiada i obmedzenie dopravy. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

Rekonštrukčné práce sa dotknú úseku cesty na Ulici Generála Svobodu s križovatkou na Družstevnú ulicu. Mesto zabezpečí obnovu krytu na komunikácii s plochou 1115,228 štvorcového metra (m2). "Súčasťou rekonštrukcie je aj rekonštrukcia spevnených plôch na odstavenie motorových vozidiel pred bankou s plochou 58,850 m2," ozrejmil Božik.

Keďže povrch pôvodného asfaltového chodníka pred bankou je podľa neho skoro na úrovni s podlahou banky, parkovacie miesta pred bankou budú vydláždené drenážnou betónovou dlažbou a pod nimi bude osadená drenážna rúra, ktorá sa napojí do uličnej vpuste. "Pred budovou banky sú osadené dve pôvodné uličné vpuste a na druhej strane cesty ďalšie dve uličné vpuste, ktoré sa vybúrajú a obnovia. Ďalšie tri nové vpuste budú osadené bližšie ku križovatke s Družstevnou ulicou," priblížil. Priechody pre chodcov na komunikácii budú osvetlené dopravnými gombíkmi.

Obnova ulice si vyžiada i dopravné obmedzenia. Od pondelka do 31. augusta musia vodiči počítať s úplnou uzáverou úseku od kruhovej križovatky po vjazd na parkovisko predajne počítačov, od 2. do 22. septembra s čiastočnou uzáverou komunikácie.

Práce zabezpečí spoločnosť Strabag, ktorá rekonštruovala aj predchádzajúce úseky. Samospráva jej zaplatí 69.623,75 eura.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

12. – 13. októbra - Bitka pri Lamači 1866

Rekonštrukcia historickej bitky Bratislava, Lamač

12. októbra - Jesenné putovanie po vinohradoch

Hlohovec

12. októbra - Gaštanové slávnosti na Modrom Kameni

Modrý Kameň, Lipové námestie