Bytča: Mesto získalo vyše 23.000 eur ako príspevok za triedenie odpadu

09.08.2024 | Žilinský kraj | Autor: R.Varga

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bytča 9. augusta (TASR) - Mesto Bytča získalo príspevok viac ako 23.000 eur z Environmentálneho fondu za triedenie odpadu. Peniaze použije radnica na budovanie stojísk polopodzemných kontajnerov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Adriana Brziaková.

Podmienkou získania príspevku pre samosprávy je minimálne 31-percentná úroveň vytriedenia odpadu, tá sa v Bytči vlani pohybovala nad 54 percentami. "Medziročný nárast úrovne vytriedenia evidujeme pri skle, ktorého sa vytriedilo o 2080 kilogramov viac. Podobne je to pri tetrapakoch a obalov z kovov," priblížila Brziaková. Doplnila, že úroveň vytriedenia pozitívne ovplyvnil aj fakt, že Bytčania vlani odovzdali o takmer 60 ton objemného odpadu menej.

Podľa primátora Miroslava Minárčika radnica využije finančný príspevok za triedenie na budovanie ďalších stojísk polopodzemných kontajnerov, ktorých je aktuálne v meste 66. "Ide o investíciu, ktorá prispela okrem zvýšenia miery triedenia aj ku skvalitneniu podmienok na zber a triedenie odpadov a v neposlednom rade k celkovej estetizácii prostredia, v ktorom zber a nakladanie s odpadom prebieha," dodal Minárčik.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

12. – 13. októbra - Bitka pri Lamači 1866

Rekonštrukcia historickej bitky Bratislava, Lamač

12. októbra - Jesenné putovanie po vinohradoch

Hlohovec

12. októbra - Gaštanové slávnosti na Modrom Kameni

Modrý Kameň, Lipové námestie