Košice: Mesto na Ulici B. Němcovej spustilo pilotnú dočasnú rezidentskú lokalitu

09.08.2024 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Košice 9. augusta (TASR) - Parkovisko na Ulici Boženy Němcovej 10 až 18 v košickej mestskej časti Sever je po novom zaradené do takzvanej rezidentskej lokality. Ide o pilotný projekt a prvú dočasnú rezidentskú lokalitu v meste. Cieľom je sprístupniť parkovanie tým, ktorí bývajú v okolí. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

Parkovanie v dočasnej rezidentskej lokalite je bez úhrady. Na parkovacích miestach budú môcť parkovať iba držitelia bonusovej parkovacej karty, ktorá je viazaná na trvalý pobyt v Košiciach. Podľa magistrátu budú takéto lokality postupne vznikať v rôznych častiach mesta.

"Parkovisko má slúžiť Košičanom, ktorí bývajú v týchto lokalitách, aby mohli bez problémov nájsť voľné parkovacie miesta v blízkosti svojich domovov. V tejto časti mesta parkuje množstvo študentov z neďalekých internátov a, navyše, sa v blízkosti nachádza Okresný úrad Košice-okolie. To zvyšuje vyťaženosť parkovísk v blízkosti bytových domov," vysvetlil primátor Jaroslav Polaček.

Starosta mestskej časti Sever František Ténai dodal, že chcú zvýhodňovať obyvateľov Severu a zároveň zaviesť poriadok v parkovaní. "Cieľom je, aby parkovacie miesta boli využívané efektívne v prospech Košičanov, aby mohli bez problémov zaparkovať pred bytovkou aj v poobedňajších a večerných hodinách. Máme lokality, kde sú parkoviská celý týždeň okupované autami študentov či nájomcov, ktorí v meste nemajú trvalý pobyt a zaberajú tak miesta našim občanom," povedal s tým, že postupne chcú zriadiť rezidentské lokality aj na ďalších uliciach a parkoviskách na Severe, kde majú domáci problém zaparkovať. Jednou z nich je Obrancov mieru.

Bližšie informácie o parkovaní v Košiciach sú zverejnené na webovej stránke parking.kosice.sk.

a

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

12. – 13. októbra - Bitka pri Lamači 1866

Rekonštrukcia historickej bitky Bratislava, Lamač

12. októbra - Jesenné putovanie po vinohradoch

Hlohovec

12. októbra - Gaštanové slávnosti na Modrom Kameni

Modrý Kameň, Lipové námestie