V obci dobudujú kanalizáciu, práce potrvajú 12 mesiacov

05.08.2024 | Košický kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Jamník 5. augusta (TASR) - V obci Jamník na Spiši v týchto dňoch začali stavebné práce na dobudovaní doposiaľ nezrealizovaných gravitačných vetiev potrubia verejnej splaškovej kanalizácie. Projekt v hodnote takmer 593.000 eur bez DPH pre obec Jamník realizuje Eurovia SK. Informovala o tom PR manažérka spoločnosti Nikola Horizralová s tým, že nová sieť sa po dokončení napojí na existujúcu kanalizáciu a odvedie odpadové vody zberačom do miestnej čističky.

Výstavba novej siete kanalizácie nadväzuje na čiastočne realizovaný projekt z roku 2009, prispôsobený aktuálnym podmienkam obce. Hlavným zámerom je zabezpečiť komplexný kanalizačný systém, ktorý v obci Jamník podľa Horizralovej prispeje k ekologickejšiemu nakladaniu s odpadovými vodami a vytvorí vhodné podmienky pre napojenie existujúcich a plánovaných rodinných domov na verejnú kanalizáciu. Kompletná splašková kanalizácia je navrhnutá ako gravitačná. Prípojky na potrubie budú zrealizované po hranicu parciel, v samostatnej réžii vlastníkov pripájaných objektov bude odporučené napojenie cez revízne kanalizačné šachty.

"Realizačné práce máme naplánované na obdobie 12 mesiacov, počas ktorých náš stavebný tím zabezpečí osadenie a spustenie novej kanalizačnej siete pozostávajúcej zo siedmich vetiev. Zvýši sa tým najmä čistota miestneho potoka Jamníček. Vybudovanie predmetnej kanalizácie prispeje k zvýšeniu životnej úrovne obyvateľov a zároveň zabezpečí potrebný rozvoj obce," dodala Horizralová.

Realizácia stavby si nevyžaduje špecifické riešenie dopravy, osadí sa len dočasné dopravné značenie pre zabezpečenie čo najväčšej plynulosti miestnej dopravy a bezpečnosti pri prejazde stavebnými úsekmi.
 



 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

12. – 13. októbra - Bitka pri Lamači 1866

Rekonštrukcia historickej bitky Bratislava, Lamač

12. októbra - Jesenné putovanie po vinohradoch

Hlohovec

12. októbra - Gaštanové slávnosti na Modrom Kameni

Modrý Kameň, Lipové námestie