Správa NP Veľká Fatra ponúka bezplatne environmentálnu výučbu pre školy

25.09.2023 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Na snímke vrch Ostrá vo Veľkej Fatre 8. júla 2021. FOTO TASR - Erika Ďurčová.

Martin 25. septembra (TASR) - Správa Národného parku (NP) Veľká Fatra so sídlom v Martine ponúka v školskom roku 2023/2024 bezplatne environmentálne výučbové programy pre materské, základné aj stredné školy. TASR o tom informovala Správa NP Veľká Fatra.

Environmentálne výučbové programy sú podľa nej inšpirované moderným poňatím pedagogiky a ich témy odrážajú aktuality dnešnej doby. "Školy si môžu objednávať interaktívne vzdelávacie programy, doplnené množstvom zaujímavých pomôcok aj z prírodných materiálov na témy NP Veľká Fatra - ochrana prírody, medveď hnedý alebo program zaoberajúci sa opeľovačmi a ich významom," uviedla.

Štruktúru environmentálnych výučbových programov a ich podrobnejšie anotácie nájdu záujemcovia na stránke národného parku. "Ponuka programov sa bude dopĺňať podľa záujmu cieľových skupín, aktuálnych tém v ochrane prírody NP Veľká Fatra a budú zamerané na hodnoty, vzťahy, význam a benefity chránených častí prírody a krajiny v našom regióne," priblížila Správa NP.

Doplnila, že cieľové skupiny sa bude snažiť inšpirovať kladným vzťahom k prírode, jej ochrane a čo najviac motivovať k zdravému a predovšetkým udržateľnému životnému štýlu. "Aby sa aj ďalšie generácie mohli tešiť z krás a rozmanitosti našej prírody," uzavrela Správa NP Veľká Fatra.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

10. mája - 100. výročie založenia DPO Veľký Krtíš

Oslavy založenia okresnej hasičskej organizácie

11. mája - Morovnianska podkova

furmanské preteky Handlová

11. mája - Detské krojové slávnosti

Borský Svätý Jur