Lyžiarska sezóna trvala vo Vysokých Tatrách 150 dní

06.05.2024 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Vysoké Tatry 6. mája (TASR) - Lyžiarska sezóna trvala vo Vysokých Tatrách 150 dní, prevádzku nedávno ukončili už aj na najvyššie položenej zjazdovke na Slovensku v Lomnickom sedle. Riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský zhodnotil, že vzhľadom na výkyvy počasia, ktoré sezónu ovplyvnili, ide o pozitívne číslo.

Sezónu odštartovali vo Vysokých Tatrách 3. decembra 2023 v stredisku na Štrbskom Plese a ukončili ju v Lomnickom sedle v stredu (1. 5.). "Z pohľadu návštevnosti môžeme povedať, že zima bola dokonca lepšia ako rok predtým, evidujeme nárast o päť percent," porovnal Slavkovský.

Aj keď bol nástup jari rýchlejší ako po minulé roky, dokázali v Tatrách upraviť zjazdovky aj vtedy, keď už nižšie položené strediská museli prevádzku uzavrieť. To podľa Slavkovského využívali hostia nielen zo Slovenska, ale aj zahraničia, rovnako tak aj školské kurzy.

"Z pohľadu národností zimné Vysoké Tatry boli atraktívnejšie pre Slovákov, ktorých počet stúpol o zhruba päť percent a tvorili takmer 74 percent návštevníkov. Na druhom mieste skončili Poliaci, tretí boli Česi a evidujeme aj väčší záujem zo strany maďarských návštevníkov," dodal riaditeľ.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. mája - Starožitnícke a gazdovské trhy

Nitra, agrokomplex

18. mája - Glgáč - stretnutie hrnčiarov

Revište, hrad, okres Žarnovica

18. mája - Deň so Štefanom Kvietikom

pri príležitosti životného jubilea herca Modrý Kameň, hrad