L. Mikuláš: Po mesiaci fungovania zaviedli nové pravidlá pre zdieľané kolobežky

30.07.2024 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Liptovský Mikuláš 29. júla (TASR) - Po mesiaci fungovania zdieľaných kolobežiek v Liptovskom Mikuláši zaviedli nové bezpečnostné pravidlá. Po ukončení jazdy je obyvateľ povinný odfotiť do aplikácie, ako odstavil kolobežku, aby sa tak zabránilo bezohľadnému ponechávaniu kolobežiek na uliciach. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Perďoch Čapčíková.

Okrem toho je na celom úseku cyklochodníka zakázané a znemožnené odstavenie kolobežiek z dôvodu, aby nezabraňovali v pohybe ostatným cyklistom. "Nahlasovanie poškodení a ďalších skutočností o kolobežkách je možné priamo cez mobilnú aplikáciu DOTT alebo prostredníctvom správcu systému v meste," dodala hovorkyňa.

V Liptovskom Mikuláši sa nachádza 150 kusov zdieľaných kolobežiek. Radnica upozorňuje, že na jednej kolobežke je povolený len jeden jazdec. Sú určené pre osoby nad 15 rokov a parkovanie v historickom centre je možné len na stojiskách.

Fungovanie zdieľaných kolobežiek v Liptovskom Mikuláši sa počas prvého mesiaca stretlo s kritikou na sociálnych sieťach. Obyvatelia sa sťažovali najmä na to, že sa povaľujú na chodníkoch a jazdia na nich aj viacerí ľudia súčasne.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

12. – 13. októbra - Bitka pri Lamači 1866

Rekonštrukcia historickej bitky Bratislava, Lamač

12. októbra - Jesenné putovanie po vinohradoch

Hlohovec

12. októbra - Gaštanové slávnosti na Modrom Kameni

Modrý Kameň, Lipové námestie