Žiar nad Hronom: Mesto plánuje zakúpiť nový elektromobil pre potreby MsP

16.07.2024 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Žiar nad Hronom 16. júla (TASR) - Mesto Žiar nad Hronom plánuje zakúpiť nový elektromobil pre potreby mestských policajtov. Nákup chce samospráva financovať prostredníctvom úveru z Environmentálneho fondu. Tento krok odsúhlasili žiarski poslanci na júnovom rokovaní mestského zastupiteľstva.

"Tento materiál predkladáme z dôvodu výhodnosti úveru, ktorý Environmentálny fond poskytuje, a to úrokovú sadzbu 0,1 percenta ročne a splatnosť úveru navrhujeme na osem rokov," priblížil na rokovaní hlavný ekonóm mesta Martin Majerník.

Samospráva v dôvodovej správe uvádza, že ešte v apríli tohto roka bola hliadka mestskej polície (MsP) účastníkom dopravnej nehody v meste. Poškodenie na služobnom vozidle MsP poisťovňa vyhodnotila za "totálnu škodu", z dôvodu čoho pôvodný elektromobil vyradili z evidencie majetku MsP.

Pre výkon hliadkovej činnosti potrebujú mestskí policajti nové vozidlo s podobnými parametrami a dostatočne veľkým batožinovým priestorom, keďže v ňom v prípade odchytu túlavých zvierat umiestňujú aj stredne veľkú prepravku na zvieratá. Viac ako päťročné skúsenosti s prevádzkou elektromobilu navyše ukázali, že tento typ vozidla je pre MsP z viacerých dôvodov najviac vyhovujúci.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod