TSK začal s opravou ciest II. a III. triedy, 35 kilometrov opravia za dva týždne

15.07.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto. Archív TASR.

Lednické Rovne 15. júla (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) začal v pondelok s opravou 39 úsekov ciest II. a III. triedy. Takmer 35 kilometrov ciest po celom kraji opravia počas dvoch týždňov. Informoval o tom poslanec Zastupiteľstva TSK Milan Panáček.

Celkové náklady na opravy ciest sú približne 7,6 milióna eur, čo je v porovnaní s minulým rokom dvojnásobne viac. "Opravy spočívajú vo vyfrézovaní asfaltovej vrstvy, zrovnaní vozovky, vyčistení priekop, inštalácii spojovacieho postreku a položení finálnej asfaltovej vrstvy," doplnil Panáček.

Podľa riaditeľa Správy ciest TSK Radovana Karkuša, úseky určené na opravu vyberali podľa technického stavu, pri výbere akceptovali požiadavky starostov a primátorov. Návrhy následne schvaľovalo Zastupiteľstvo TSK.

Podľa zástupcu zhotoviteľa Martina Beniača, na opravách ciest bude počas 14 dní pracovať desať strojných zostáv, každú bude obsluhovať desať ľudí. Opravy sa budú robiť za plnej dopravy vždy v jednej polovici cesty. Jediná úplná uzávera bude pri oprave úseku Bošany - Chynorany v okrese Partizánske.

Najviac úsekov ciest - sedem, opraví TSK v okrese Považská Bystrica. Po päť úsekov v okresoch Púchov a Prievidza, po štyri v okresoch Bánovce nad Bebravou, Ilava, Myjava a Trenčín a zhodne tri úseky v okresoch Partizánske a Nové Mesto nad Váhom.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod