Pred Dňom soli prejde Prešovom historický koč 
Návštevníkov čaká živé divadlo a bohatý kultúrny program.

04.09.2018 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Historické zaujímavosti o soli a jej výrobe sa budú môcť dozvedieť návštevníci podujatia Deň soli v Prešove, ktoré sa uskutoční v sobotu (8.9.) od 12.00 h. Deň predtým sa na Hlavnej ulici predvedie historický koč.

Ako informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Novotná, konský záprah s historickým kočom bude prechádzať Hlavnou ulicou v piatok (7.9.) od 14.00 h a zdrží sa približne hodinu.

Deň soli organizuje Slovenské technické múzeum v spolupráci s mestom Prešov a Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Šariš. "Návštevníkov čaká živé divadlo, ktoré doplní bohatý kultúrny program. Predstaví sa banícky orchester z poľskej soľnej bane Bochnia. Nebudú chýbať stánky s remeslami a občerstvením. Návštevníci budú môcť vidieť reálne tesanie sôch do kamennej soli, výrobu lán a mnoho iného," uviedla Novotná.

Múzeum Žup Krakowskich Wieliczka z Poľska sa predstaví zaujímavou výstavou soľných baní a pre veľkých aj malých budú pripravené rôzne tvorivé dielne, maľovanie soľničiek, hod soľou do suda či dobové varenie soli.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice