V obci Lúčky platí druhý stupeň povodňovej aktivity

12.07.2024 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR. 

Lúčky 12. júla (TASR) - Druhý stupeň povodňovej aktivity platí v obci Lúčky v okrese Ružomberok. Ako pre TASR uviedol starosta obce Branislav Hrbček, pre štvrtkovú (11. 7.) búrku zaznamenali škody na miestnych komunikáciách a ceste tretej triedy.

"Máme povytrhávaný asfalt, samozrejme, náplavové kamenie, blato a podobne. Škody na rodinných domoch nie sú. Vyčerpávali sme vodu z dvoch pivníc a zaplavené boli niektoré dvory. Situáciu monitorujeme, aktuálne máme vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity," povedal Hrbček. Vo štvrtok bol po búrke v obci vyhlásený niekoľko hodín tretí stupeň povodňovej aktivity.

Dobrovoľní hasiči boli v teréne podľa jeho slov do desiatich minút od vyhlásenia mimoriadnej situácie. "Eliminovali sme všetky možné škody, ktoré sa mohli spôsobiť prívalovou vodou. Momentálne situáciu monitorujeme a v pohotovosti sú dobrovoľní hasiči z Lúčok," vysvetlil Hrbček a doplnil, že profesionálni hasiči odčerpávali vodu z jedného z penziónov.

Zaplavený bol i park, ktorý spravuje obec a jeho súčasťou je vodopád. "Čo sa týka elektroinštalácie, osvetlenia vodopádu, škodu zistíme, až keď terén vyschne," skonštatoval starosta.

Podľa riaditeľky Kúpeľov Lúčky Silvie Zacharovej došlo k zaplaveniu spomenutého parku. Samotné kúpele však nezaznamenali žiadne škody.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod