Trenčín: Zástupcovia EK preverovali realizáciu investícií mesta z eurofondov

10.07.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

 Ilustračné foto. Archív TASR.

Trenčín 10. júla (TASR) - Preverenie realizácie investícií z eurofondov a pripravenosť na ďalšie čerpanie z programu Slovensko, ktorého súčasťou je aj projekt Európske hlavné mesto kultúry Trenčín 2026, boli hlavným cieľom utorkového (9. 7.) stretnutia zástupcov Európskej komisie (EK) pre regionálny rozvoj s vedením mesta Trenčín. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Mesto podľa nej predstavilo zástupcom EK projekt Trenčín Si Ty, ktorý je príkladom práce na integrovanej územnej stratégii mestskej funkčnej oblasti Trenčín.

Radnica sa podľa primátora Richarda Rybníčka bude snažiť, aby sa prípravné práce na dokumentáciách vo veci preložky štátnej cesty zo strany rezortu dopravy nezastavili.

Primátor zdôraznil, že súčasťou plánovania je aj riešenie dopravnej situácie v meste, ktoré priamo súvisí s rekonštrukciou starého cestného mosta, ako aj s potrebou preložky cesty I. triedy I/61 vedúcej cez centrum Trenčína.

Rybníček ocenil dobrú spoluprácu s vedením Železníc Slovenskej republiky na príprave rekonštrukcie budovy železničnej stanice v Trenčíne. Vyzdvihol tiež zjednodušenie zákona o verejnom obstarávaní, ktoré predložil minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD).

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod