V Handlovej bude Deň bielych ruží

10.07.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Na snímke účastníci pred pamätníkom na ulici 29. augusta počas Dňa bielych ruží 10. augusta 2022 v Handlovej. FOTO TASR - Alexandra Moštková.

Handlová 10. júla (TASR) - Banícke povolanie si i v tomto roku verejnosť v Handlovej pripomenie viacerými podujatiami. Pietna spomienka Deň bielych ruží bude 10. augusta, mesto pripravuje i Regionálne oslavy Dňa baníkov, ktoré sa uskutočnia v závere augusta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Deň bielych ruží reaguje na najväčšiu tragédiu v histórii baníctva na Slovensku, keď v podzemí handlovskej bane zahynulo 20 baníkov a banských záchranárov. Pietna spomienka bude 10. augusta o 18.00 h pri pomníku na Ulici 29. augusta. Mesto si pripomenie i 80. výročie SNP, a to výstavou na námestí a pietnou spomienkou 28. augusta.

Regionálne oslavy Dňa baníkov sa budú konať 30. a 31. augusta, budú spojené s tradičným Baníckym jarmokom a ich tradičnou súčasťou bude spomienka pri pomníku na mestskom cintoríne, omša v Kostole sv. Kataríny a Banícka špacírka. V kultúrnom programe sa predstavia Beckovské Xichty, Kortina, Iné Kafe, Moja reč, Oravia - Deep Purple Tribute Band, La Soleada latino tanečná show, Bon Jovi Revival, Mafia Corner a Dora.

"Technicko-organizačne sa na podujatiach podieľajú desiatky ľudí, či už sú to zamestnanci mesta a mestských organizácií, dobrovoľníci alebo aktivační pracovníci," dodala Paulínyová.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod