V Nitre sa začali Dni európskeho kultúrneho dedičstva 
Ocenenia revue Pamiatky a múzeá odovzdajú 7. septembra v Župnom dome

03.09.2018 | Nitriansky kraj | Autor: V.Miček

V rámci osláv 770. výročia udelenia kráľovských výsad mestu Nitra sa začali Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2018 na Slovensku. Informovalo o tom na svojej webovej stránke Združenie historických miest a obcí Slovenskej republiky.

V tomto roku sa uskutoční podujatie v znamení hesla Zdieľané dedičstvo, ktoré je spoločné aj pre Európsky rok kultúrneho dedičstva, ktorý bude v takmer 50 krajinách Európy. Dni európskeho kultúrneho dedičstva na Slovensku potrvajú počas celého septembra, katalóg jednotlivých aktivít je dostupný na stránkach Združenia historických miest a obcí SR. Ceremoniál spojený s tradičným odovzdávaním výročných cien revue Pamiatky a múzeá sa uskutoční 7. septembra v koncertnej sále Župného domu v Nitre.

Aktivity koordinuje tento rok na území Slovenskej republiky občianske združenie ICOMOS Slovensko spolu so Združením historických miest a obcí Slovenska. "V rámci organizácie podujatia bolo vyhlásené výberové konanie na pozíciu krajských koordinátorov s cieľom reagovať na lokálne potenciály a limity podujatia individuálne pre každý vyšší územný celok," uvádza koordinátor podujatia.

Partnermi podujatia na celoslovenskej úrovni sú Fakulta architektúry STU v Bratislave, nezisková organizácia Národný Trust a Nadácia SPP. Generálnymi partnermi sú Ministerstvo kultúry SR, Pamiatkový úrad SR, Slovenské národné múzeum, redakcia revue Pamiatky a múzeá a mesto Nitra.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice