V P. Bystrici budú môcť na niektorých zastávkach MHD využívať prímestské spoje

08.07.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto. Archív TASR.

Trenčín/Považská Bystrica 8. júla (TASR) - Po Trenčíne a Partizánskom budú môcť aj obyvatelia Považskej Bystrice v niektorých častiach mesta využívať autobusy prímestskej autobusovej dopravy aj na zastávkach mestskej hromadnej dopravy (MHD) za cestovné platného cenníka tarify pre MHD. Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) schválilo minulý týždeň zmluvu o spolupráci medzi mestom Považská Bystrica, Dopravným podnikom mesta Považská Bystrica, Trenčianskym samosprávnym krajom a SAD Trenčín.

Podľa vedúceho odboru dopravy Úradu TSK Radovana Hladkého zmena cestujúcim prinesie zvýhodnenie a zatraktívnenie cestovania verejnou osobnou dopravou.

"Keďže cenník taríf mestskej a prímestskej autobusovej dopravy nie je jednotný, zmluvné strany si budú prostredníctvom refundácie doplácať úbytok tržieb z cestovného spôsobený rozdielnymi sadzbami tarify," skonštatoval Hladký.

Účinnosť zmluvy je podľa neho od 1. augusta tohto roku. V rámci mesta boli vytypované trasy a mestské časti, ktoré sú vo významnej miere modrými autobusmi obsluhované. V prvej fáze pôjde o mestské časti Orlové, Považské Podhradie, Šebešťanová, Podvažie, Považská Teplá a Vrtižer. Ďalšie časti mesta budú pri rozširovaní spoločného dopravného územia riešené formou dodatkov k zmluve.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod