V okrese Sabinov vynovili most a cestu za 409.000 eur

24.06.2024 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Ilustračné foto. Archív TASR.

Sabinov 24. júna (TASR) - Prešovský samosprávny kraj (PSK) prostredníctvom svojej Správy a údržby ciest PSK zmodernizoval v okrese Sabinov most v obci Lúčka a opravil cestu v úseku hranice okresov Sabinov a Levoča a obce Nižný Slavkov. Kraj tu preinvestoval celkovo 409.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Ako povedala, v Lúčke prešiel opravou 50-ročný mostný objekt, ktorý prevádza cestu tretej triedy ponad Lúčanku. "Vykazoval veľmi zlý stavebno-technický stav, pričom sa nachádzal v šiestom zo siedmich stupňov hodnotenia. V rámci prác sa na ňom kompletne odstránili zistené poruchy, a to výmenou jeho nosnej konštrukcie i zvršku. Dolná stavba sa zrekonštruovala a na objekte sa vybudovali prechodové oblasti vrátane odvodnenia," povedala Jeleňová.

Súčasťou rekonštrukcie bolo tiež vybúranie celej konštrukcie vozovky na moste a následné zhotovenie novej. Dosypali sa krajnice, osadili cestné smerové stĺpiky a zrealizovalo sa vodorovné dopravné značenie. Náklad všetkých zmienených stavebných prác sa podľa Jeleňovej vyšplhal na sumu 196.000 eur.

Modernizáciou prešlo aj takmer 1,7 kilometra cesty tretej triedy v úseku hranice okresov Sabinov a Levoča a obce Nižný Slavkov. Dôvodom bolo zlepšenie stavebno-technického stavu komunikácie.

"Pôvodný poškodený kryt vozovky sa odfrézoval a položil sa nový asfaltový koberec. V závere investičnej akcie za viac ako 213.000 eur sa v úseku zrealizovalo aj vodorovné dopravné značenie," dodala Jeleňová.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod