Bratislava: Poslanci schválili 26 žiadostí o dotácie v štyroch výzvach

06.06.2024 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bratislava 6. júna (TASR) - Bratislavskí mestskí poslanci schválili 26 žiadostí o dotácie v štyroch výzvach rámci programu Bratislava pre všetkých. Na podporu projektov viacerých združení a organizácií vyčlení hlavné mesto zo svojho rozpočtu viac ako 370.000 eur. Finančnú podporu schválilo Mestské zastupiteľstvo (MsZ) koncom mája.

Ide výzvy medzigeneračnej solidarity a kvality života seniorov a senioriek v Bratislave a výzvy deti, mladí ľudia a rodiny v ohrození. Ďalej je to pre organizácie pracujúce s ľuďmi bez domova a posledná výzva sa týka prevencie, bezpečnosti v ohrozených lokalitách a znižovania rizík v súvislosti s nelegálnymi drogami alebo alkoholom.

"Cieľom výziev bola podpora projektov žiadateľov, ktorými sú právnické osoby nezaložené za účelom podnikania, najmä neziskové organizácie, občianske združenia a nadácie pôsobiace na území hlavného mesta SR Bratislava, ktorých zakladateľom nie je hlavné mesto alebo mestská časť hlavného mesta, ktoré nie sú samosprávou a pôsobia v predmetných oblastiach," ozrejmilo mesto.

Do výziev bolo prihlásených 62 projektov. Najviac žiadostí bolo v rámci výzvy deti, mladí ľudia a rodiny v ohrození (23), naopak najmenej ich bolo vo výzve prevencie, bezpečnosti v ohrozených lokalitách a znižovania rizík v súvislosti s nelegálnymi drogami alebo alkoholom (sedem).
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. – 19. októbra - 780 rokov Michaloviec

Hrdosť a história v srdci Zemplína, Michalovce

19. októbra - 145. výročie DHZ vo Valaskej

ukážky hasičskej techniky, odovzdávanie ocenení, Valaská

19. októbra - Medobranie: Poďakovanie za úrodu

Dolná Krupá, Medolandia