SHMÚ: Povodňová vlna na Dunaji by mala na Slovensko doraziť počas stredy

05.06.2024 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Na snímke zvýšená hladina rieky Dunaj a protipovodňové vrecia s pieskom o 7. hodine ráno v Bratislave v stredu 5. júna 2024. FOTO TASR - Jaroslav Novák.

Bratislava 5. júna (TASR) - Povodňová vlna na Dunaji by mala na Slovensko doraziť počas stredy. Pozvoľna postupovala cez Rakúsko. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti. Bezprostredné ohrozenie obyvateľstva podľa neho nehrozí.

"V stanici Medveďov predpokladáme kulmináciu počas poludnia a v staniciach Komárno a Štúrovo počas noci zo stredy na štvrtok (6. 6.), respektíve štvrtok nadránom pri oscilácii okolo úrovne 1. SPA," uviedli meteorológovia. Situáciu však naďalej sledujú a aktualizujú.

Ako upozornili na svojom webe, pre Bratislavu stále platí druhý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou z trvalého dažďa. "Vzhľadom na vývoj hydrologickej situácie v nemeckom a rakúskom povodí Dunaja očakávame na slovenskom úseku Dunaja a v dolnej časti Moravy výrazný vzostup vodných hladín s prekročením druhého stupňa povodňovej aktivity v stanici Bratislava-Dunaj a Devínska Nová Ves-Morava," priblížili.

Hydrologická výstraha prvého stupňa pred povodňou z trvalého dažďa platí v okrese Dunajská Streda.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. – 19. októbra - 780 rokov Michaloviec

Hrdosť a história v srdci Zemplína, Michalovce

19. októbra - 145. výročie DHZ vo Valaskej

ukážky hasičskej techniky, odovzdávanie ocenení, Valaská

19. októbra - Medobranie: Poďakovanie za úrodu

Dolná Krupá, Medolandia