Zážitková konferencia priblíži dobrovoľníctvo ako nástroj zmeny v škole

05.06.2024 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Ilustračné foto. Archív TASR.

Prešov 5. júna (TASR) - Dobrovoľníctvo ako nástroj zmeny v škole je témou zážitkovej konferencie, ktorá sa koná v stredu v Prešovskej univerzite (PU) v Prešove. Je určená pre pedagógov zo všetkých základných a stredných škôl v Prešovskom kraji. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Anna Polačková.

Konferencia sa zameria na prezentáciu spôsobov efektívneho implementovania dobrovoľníctva do školského prostredia ako nástroja pozitívnej zmeny v škole a širšej komunite. Pre účastníkov sú podľa organizátorov pripravené inšpiratívne prezentácie a príklady dobrej praxe, ako aj interaktívne workshopy s odborníkmi na Service Learning a školstvo.

"Súčasťou programu bude prezentácia dobrovoľníckych projektov žiakov a študentov aj prednáška lektorky z organizácie YouthWatch, ktorá ponúkne pohľad na súčasné potreby a hodnoty mladých ľudí. Pedagógovia sa v rámci konferencie dozvedia, ako môžu reagovať na nové, súčasné potreby mladých," povedala Polačková.

Jedným z cieľov konferencie je podľa nej prepojenie formálneho a neformálneho vzdelávania a príklady inovatívneho vzdelávacieho prostredia pre žiakov.

Konferenciu podporili Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, Národný inštitút vzdelávania a mládeže, Prešovský samosprávny kraj a Prešovská univerzita v Prešove.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod