Divadlo Jána Palárika v Trnave oslavuje 50. sezónu

04.06.2024 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Trnava 4. júna (TASR) - Vyvrcholením jubilejnej sezóny Divadla Jána Palárika (DJP) v Trnave bude podujatie s názvom 50 rokov divadla v Trnave. Uskutoční sa v utorok podvečer, zaznejú piesne Jara Filipa v podaní Filip band či rozhovory s vedením divadla. TASR o tom informovala marketingová riaditeľka DJP v Trnave Katarína Čučková.

Program bude moderovať herec Michal Jánoš, ktorý prevedie návštevníkov cez tri éry trnavského divadla. V poslednej časti budú rozhovory so súčasným vedením, riaditeľkou Zuzanou Hekel a umeleckou šéfkou Luciou Mihálovou.

"Je pre nás veľkou cťou, že naše pozvanie prijali osobnosti, ktoré formovali trnavské divadlo v jeho počiatkoch a na ktorých odkaz máme my dnes to privilégium nadväzovať," povedala Hekel.

Počas večera stvárni hudobnú zložku Dano Žulčák s kapelou Filip band, ktorí zaspievajú legendárne piesne Jara Filipa. Čučková priblížila, že hudobník pôsobil v divadle ako herec, režisér a dramaturg v rokoch 1981 až 1993 a práve tu vznikli mnohé piesne, ktoré sa neskôr stali hitmi.

Sprievodným podujatím bude výstava venovaná jubilejnej sezóne, ktorú pripravil Divadelný ústav v spolupráci s divadlom. "Reflektuje najdôležitejšie udalosti a zachytáva dejiny divadla plné zmien i vrcholov," dodala Čučková.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod