Bojnice  chcú rozšíriť kapacitu škôlky
Zriadiť tam plánujú i kuchyňu.

31.05.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bojnice 31. mája (TASR) - Mesto Bojnice chce rozšíriť kapacitu materskej školy (MŠ). Na investíciu, ktorá okrem stavebných prác v podobe nadstavby objektu počíta i s vybavením interiéru a realizáciou kuchyne, žiada prostriedky z Plánu obnovy a odolnosti SR. Podstatné náležitosti zmlúv o dielo s dodávateľmi schválili mestskí poslanci na rokovaní vo štvrtok (30. 5.).

Samospráva cez verejné súťaže vybrala dodávateľa hrubej stavby, interiérového vybavenia a realizácie kuchyne a jedálne. Dodávateľom hrubej stavby bude spoločnosť Riss Plus s.r.o., cena prác je v zmysle zmluvy o dielo 200.998,05 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vybavenie kuchyne bude stáť 26.728,40 eura bez DPH a interiérové zariadenie 13.350,23 eura bez DPH.

"Ide o projekt nadstavby MŠ, kapacita bude 26 detí. Na zastupiteľstve sa schválili podstatné náležitosti zmlúv vysúťažených dodávateľov k stavbe. Čaká nás ešte podanie žiadosti, pričom tieto veci k nej boli potrebné," ozrejmila viceprimátorka Antónia Kováčová Píšová. Súčasťou investície je okrem hrubej stavby podľa nej aj vybavenie interiéru, mesto projekt doplnilo o vlastnú jedáleň a kuchyňu v MŠ.

O financie sa chce mesto uchádzať z programu, ktorý je určený na rozšírenie kapacít škôl. "Pokiaľ vieme, je tam dostatok zdrojov. Dúfam, že budeme úspešní a až následne môžeme začať s realizáciou. Rekonštrukcia by sa mala uskutočniť do konca tretieho kvartálu roka 2025," doplnila Kováčová Píšová.

Riaditeľka Základnej školy (ZŠ) s MŠ Mária Soláriková priblížila, že škola investíciou spĺňa viacero kritérií, ktoré zahrnula do projektu. "Jednou vecou je rozšírenie kapacity, keďže legislatívne predpisy nám kážu od nového školského roka 2024/2025 prijať i štvorročné deti a od nasledujúceho školského roka dokonca i trojročné deti. Škôlka tak bude môcť prijať všetky deti, ktoré o to v zmysle zákona požiadajú," vysvetlila Soláriková.

Projektom ZŠ s MŠ podľa nej zároveň rieši školskú kuchyňu, ktorá je pre školu nepostačujúca a nákladná, keďže škola vozí stravu do MŠ z kuchyne ZŠ. "To nám umožní zníženie nákladov na dovoz stravy a zároveň i nové vybavenie školskej kuchyne, ktorá tak bude kvalitnejšia a na vyššej úrovni," dodala.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod