V Trenčíne chcú zrevitalizovať park na Námestí sv. Anny
Stáť by to malo za 900.000 eur.

30.05.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto. Archív TASR.

Trenčín 30. mája (TASR) - Trenčianska radnica chce za 900.000 eur bez DPH zrevitalizovať priestor na Námestí sv. Anny. Zámer na vyhlásenie verejného obstarávania schválilo v stredu (29. 5.) Mestské zastupiteľstvo v Trenčíne.

Ako informoval vedúci útvaru investícii mestského úradu v Trenčíne Ján Korienek, priestor na Námestí sv. Anny je vymedzený cestnými komunikáciami, ktoré nadväzujú na Legionársku, Súdnu a Jilemnického ulicu. Súčasťou parku s lipami pred Krajským súdom Trenčín je aj pamätník obetiam komunizmu.

"Aktuálne je priestor málo využitý. Cieľom revitalizácie je zmeniť tento priestor z dopravného a pešieho koridoru na čiastočne oddychovú pešiu zónu. Územie bude mať charakter mestského parku menších rozmerov, hlavná oddychová zóna bude pod existujúcimi lipami," povedal Korienek.

Revitalizáciu chcú financovať z Programu Slovensko v rámci výzvy na predkladanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na Európske hlavné mesto kultúry Trenčín 2026, 85 percent nákladov by mali hradiť z eurofondov, sedem percent zo štátneho rozpočtu a osem percent pôjde z rozpočtu Trenčína.

Súčasťou prác bude najmä výsadba nových stromov, úprava pozemných komunikácií, nové verejné osvetlenie, mobiliár, prvky drobnej architektúry a mobiliár pre cyklistov.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod