Rožňavské kultúrne leto prinesie koncerty, divadlo i folklórne programy

28.05.2024 | Košický kraj | Autor: L.Mužla

Ilustračné foto. Archív TASR.

Rožňava 28. mája (TASR) - Mesto Rožňava aj tento rok pripravilo pre obyvateľov a návštevníkov tradičné Rožňavské kultúrne leto. Počas dvoch mesiacov budú pre verejnosť pripravené rôzne koncerty, divadelné predstavenia či folklórne programy, chýbať nebudú ani aktivity pre deti. TASR o tom informoval PR manažér mesta Róbert Šimko.

Rožňavské kultúrne leto odštartuje na Námestí baníkov 29. júna gastronomickým festivalom s názvom Gastro Gemer Fest. O deň neskôr sa na futbalovom štadióne uskutoční aj prvý ročník letného festivalu Gemer Fest, ktorého súčasťou bude i program pre rodiny s deťmi.

Počas dvoch letných mesiacov samospráva v rámci Rožňavského kultúrneho leta pripravila viacero hudobných koncertov, ktoré sa budú konať v piatky na nádvorí radnice. Súčasťou letného podujatia budú aj divadelné predstavenia, folklórne programy a program pre deti. "Pre deti máme pripravené divadelné predstavenia, bábkové divadlo, súťaže a hry," priblížila Eva Hovorková z oddelenia kultúry, športu a cestovného ruchu Mestského úradu v Rožňave.

Samospráva chce prostredníctvom Rožňavského kultúrneho leta poskytnúť priestor na prezentáciu aj lokálnym tvorcom, v programe sa tak predstaví viacero rožňavských umelcov. "Je pre nás dôležité, aby sa Rožňavské kultúrne leto stalo platformou na prezentáciu lokálnej umeleckej scény. Veríme, že takto prispejeme k rozvoju kultúry v našom meste a zároveň dáme príležitosť rožňavským umelcom, aby sa predstavili širokej verejnosti," dodal primátor mesta Michal Domik.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. júla - Novohradský folklórny festival

Fiľakovo, hradné nádvorie

27. júla - Dolnoliptovské folklórne slávnosti

Lúčky, amfiteáter

27. – 28. júla - Folklórne slávnosti pod Kráľovou hoľou

Liptovská Teplička