V Trenčíne sa začala pravidelná deratizácia, potrvá do 20. mája

06.05.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

 Ilustračné foto. Archív TASR.

Trenčín 6. mája (TASR) - V Trenčíne sa v pondelok začala pravidelná deratizácia verejných priestranstiev a kanalizácie. Potrvá do 20. mája. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

Deratizáciu priestranstiev verejnej zelene vrátane stojísk smetných nádob na zeleni a objektov v majetku mesta zabezpečí spoločnosť Asana. Pôjde o Kvetnú, Zámostie - Nové Zlatovce, Zlatovce, Zámostie - pred železnicou, JUH, Dolné mesto, Bytovky pri Leoni, Noviny, Sihoť, Pod Sokolice, Kubrú, Kubricu a Opatovú. Deratizáciu verejnej kanalizácie vykoná spoločnosť Trenčianske vodárne a kanalizácie.

"Vyzývame všetky bytové družstvá, bytové spoločenstvá, poľnohospodárske družstvá, podniky a organizácie, ktoré spravujú objekty na území mesta, ako aj vlastníkov bytových domov a objektov, užívateľov nehnuteľností a pozemkov, aby si splnili povinnosť v zmysle zákona o ochrane verejného zdravia a zabezpečili deratizáciu svojich objektov, ich okolia a prípojok kanalizácie," doplnila Ságová.

Radnica upozorňuje majiteľov domácich a spoločenských zvierat, aby zvýšili kontrolu ich pohybu a zabránili kontaktu s návnadami. Prípadný výskyt hlodavcov na verejných pozemkoch je možné nahlásiť na email enviro@trencin.sk, prípadne telefonicky na číslo 032/6504 418.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. mája - Starožitnícke a gazdovské trhy

Nitra, agrokomplex

18. mája - Glgáč - stretnutie hrnčiarov

Revište, hrad, okres Žarnovica

18. mája - Deň so Štefanom Kvietikom

pri príležitosti životného jubilea herca Modrý Kameň, hrad