N. Zámky: Knižnica pripravila pre školákov sériu literárnych podujatí
Novozámocká Knižnica Antona Bernoláka pripravuje v priebehu januára viaceré podujatia pre žiakov základných škôl (ZŠ).

09.01.2024 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Nové Zámky 9. januára (TASR) -  Sú medzi nimi rôzne literárne i interaktívne aktivity.


        Prváci zo ZŠ Devínska sa v utorok dopoludnia zúčastnili na podujatí Knižnica pána Losa. "Boli na ňom slávnostne pasovaní za čitateľov, dostali svoj prvý čitateľský preukaz a hravou formou spoznali knižnicu a jej ponuku. Postupne bude za čitateľov pasovaných vyše tristo prvákov zo všetkých novozámockých základných škôl," informovala knižnica.


        Žiaci zo ZŠ G. Bethlena prídu do knižnice 12. januára, aby tu v rámci programu Po stopách záhady s detektívom Lupiočkom riešili rôzne rébusy a šifry. "Pre druhákov zo ZŠ Devínska je 16. januára pripravené literárne podujatie, na ktorom si vypočujú príbeh z knihy Vraniak Albín od Zuzany Wienk o neobyčajnom vraňom mláďati. Knihovníčka sa so žiakmi bude rozprávať o neznámych dobrodružstvách, na ktoré sa Albín podujme, prípadne mu ich deti samy vymyslia," uviedla knižnica.


        Ďalšie podujatie určené školákom sa bude konať 17. januára. Žiakom zo ZŠ Devínska priblíži nadčasovú tvorbu Kristy Bendovej. "V rámci literárneho podujatia sa deti zoznámia s príbehom O rýmovanom kráľovstve z knihy Osmijankove rozprávky, vyskúšajú si komunikáciu vo veršoch a naučia sa orientovať v knižnici," doplnili organizátori.

 

 

Foto: Unsplash.com/matthew Feeney

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol