Mesto Nitra popri rozbehnutých investíciách pripravuje aj nové

03.01.2024 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Ilustračné foto. Archív TASR.

Nitra 3. januára (TASR) - Mesto Nitra čakajú v roku 2024 viaceré investície. Po dlhých diskusiách v mestskom zastupiteľstve chce radnica pokračovať v budovaní kreatívneho centra za 15,5 milióna eur. V tomto roku má byť ukončená aj rozsiahla revitalizácia mestského parku za šesť miliónov eur.

Ako uviedol primátor Marek Hattas, v roku 2024 sa má zrealizovať aj rekonštrukcia priestoru pred bývalým obchodným domom Prior v centre mesta. V rámci nej má dôjsť k revitalizácii celého priestoru, ktorý má obohatiť nová zeleň a mobiliár. "Je to dlho očakávaný projekt, ktorý čakal aj na odsúhlasenie v mestskom zastupiteľstve," povedal primátor.

Mesto chce pokračovať aj v budovaní a rekonštrukcii infraštruktúry. Pripravuje revitalizáciu fontán i ďalšie osádzanie polopodzemných kontajnerov. "Čaká nás aj nová parkovacia politika. Budeme sa tiež pripravovať na nové programové obdobie z európskych fondov tak, aby sme dokázali čerpať čo najviac peňazí na strategické projekty, ktoré sú v našom meste dopytované už niekoľko rokov. Tých vecí, ktoré sa budú diať v roku 2024, bude veľmi veľa. Štandardne popritom budeme robiť aj mestské podujatia a budeme skvalitňovať služby, ktoré ponúka mestský úrad," doplnil Hattas.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol